Zacusca de vinete cu ciuperci

de irena in Mancaruri de post, 10 Mar 2012 | 6847 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete,
  • 5 ardei rosii si galbeni sau gogosari,
  • 2 cepe medii,
  • 300 gr ciuperci,
  • 50 ml ulei,
  • ardei iute,
  • sare,
  • 1/2 lingurita zahar,
  • 300 ml suc rosii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete cu ciuperci:

Se coc vinetele si ardeii si se curata.Vinetele se lasa la scurs cel putin 1 ora.

Intr un vas antiaderent,in ulei se caleste ceapa tocata,pana devine aurie,adaug cipercile tocate,apoi ardeii grasi dati la blender,si vinetele tocate.Las pe foc mic ,cca 10 - 15min ,apoi adaug sucul de rosii,sarea,ardeiu iute dupa gust si zaharul.Continui prepararea pe foc mic, inca 30 - 40 min,sau pana scade sosul de rosii si consistenta devine asemanatoare cu cea unei smantani groase.

TIPS-URI

1

Nu uita sa amesteci din cand in cand in cratita cu zacusca ca sa eviti arderea preparatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete, ciuperci si masline