Pregatirile pentru iarna continua... :). Astazi vreau sa va arat ce am lucrat eu in weekendul trecut :D.
Curatam ceapa si o dam pe masina de tocat sau o tocam cu robotul.
Vinetele si ardeiul kapia le coacem pe plita si le curatam. Putem coace si gogosarul. Eu l-am lasat necopt de data aceasta.
Intr-o cratita mare punem uleiul si ceapa si punem pe foc. Sub cratita asezam o plita.
Lasam ceapa 20- 30 de minute, la foc mic iar apoi adaugam gogosarul curatat de samburi si dat prin masina de tocat. Lasam inca 15-20 de minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, iar apoi adaugam rosiile tocate.
Intre timp curatam ardeiul de coaja si de samburi si il tocam.
Curatam si vinetele si le tocam marunt ca pentru salata. Adaugam in cratita ardeiul kapia si dupa ce a fiert putin punem si vinetele. Condimentam cu sare dupa gust si adaugam piperul boabe si frunzele de dafin. Tineti minte cate frunze ati pus, pentru a le scoate dupa ce oprim focul. Lasam totul sa fiarba, amestecand sa nu se prinda, pana se ridica uleiul deasupra.
Stingem focul si punem zacusca fierbinte in borcane spalate si sterilizate. Asezam borcanele intr-o carita si acoperim cu apa. Punem cratita pe foc si fierbem in dunst 45 de minute. Le putem lasa sa se raceasca in apa sau le scoatem si le acoperim bine cu o patura pana a doua zi.
Dupa ce s-au racit le depozitam in pivnita.