Migaloasa treaba, dar va asigur ca merita.
Totul a inceput cu cumparatul si curatatul ghebelor. Apoi le-am fiert, cam 30-40 de minute, schimband apa de vreo 2-3 ori. Le-am scurs, le-am clatit, le-am tocat cu robotul de bucatarie si le-am calit in 300 ml de ulei.
Ardeii i-am copt, i-am curatat, tocat.
Rosiile le-am facut suc pe care l-am fiert separat cu o lingura cu sare si una cu zahar.
Morcovul si ceapa le-am tocat si pe ele la robot si apoi am purces la aruncat toate cele in oala mare: mai intai, ceapa, apoi morcovul, ghebele si ardeii.
Dupa vreo 2-3 ore de fiert la foc mic-mic, am adaugat si sucul de rosii. A mai fiert vreo 1-2 ore si cand s-a ridicat uleiul deasupra am inchis focul. Am turnat-o fierbinte in borcane (sterilizate in cuptor) si le-am invelit bine in vreo doua paturi.
Delicios!