Zacusca de fasole uscata

de Denissa in Zacusca, 5 Oct 2011 | 6004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1 kg fasole uscata
  • 5 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • sare
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 1 l ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole uscata:

Se alege fasolea si se pune la fiert.

Se coc gogosarii si se curata.

Se pune uleiul intr-o cratita mai mare si se adauga ceapa data prin masina de tocat. Dupa ce s-a calit ceapa se adauga gogosarii dati prin masina.

Dupa ce s-au calit si gogosarii impreuna cu ceapa se adauga fasolea data si ea prin masina.

Se potriveste de sare. Se adauga foile de dafin, boabele de piper.

Se fierbe pana iese uleiul deasupra, apoi se baga in borcane si se fierbe in baie de abur timp de 30 de minute din momentul in care incepe sa clocotesca.

 

TIPS-URI

1

pentru un gust mai dulce se poate adauga putin zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de gogosari cu ghebe