Si asta e varianta cu fasole in loc de vinete. Tot pentru 7 borcane de 750 e reteta postata, dar tot ca si in cazul celei cu vinete , eu fac cantitatea dubla. Si tot reteta de la doamna Ana :)
Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa cu o seara inainte (sau 3 ore inainte). Se fierbe apoi in apa cu sare pana e gata.
Gogosarii se coc afara in gradina pe plita (daca nu aveti gradina, va trebui sa va coaceti impreuna cu ei in casa, pe aragaz:))), si se curata apoi de coaja arsa.
Se trec prin masina de tocat gogosarii.
Se trece prin masina de tocat ceapa.
Intr-o cratita mare se pune ceapa tocata cu jumatate din cantitatea de ulei la calit, si se caleste foarte bine, pana capata culoare aurie. Apoi se adauga fasolea fiarta bine si scursa bine de apa si gogosarii tocati, telina razuita pe razatoarea mica, restul de ulei, bulionul, delikatul si frunzele de dafin. Se fierbe aprox 2 ore sau pana e gata si apoi se gusta. Daca e cazul se adauga putin zahar ( in functie de cat e de acru bulionul), sare , piper si 3 aspirine zdrobite.
Se toarna in borcane curate si uscate. Borcanele se pun intr-o cratita cu apa calduta si se acopera cu un prosop de bucatarie curat si ud si se pun pe foc mic inca 2 ore.
Cand se racesc, se asaza frumos in camara si la iarna vai da buna mai e:)
Normal ca nici astea n-au scapat "nedichisite" de fetita mea :)