Zacusca de dovlecei

de elucubratiiculinare in Conserve, 11 Oct 2016 | 6722 vizualizari

 

Sper sa nu ma ating pana la iarna de ele 

 

INGREDIENTE

2 kg dovlecei

1 kg ceapă

1/2 kg morcov

1 kg ardei gras roșu/ capia/ gogoșari

1 căpățână usturoi

100 + 100 ml ulei

3 linguri bulion

sare

piper

2-3 foi de dafin

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de dovlecei:

Alegem dovlecei mai tineri, dacă dovleceii sunt mai bătrâni, se înlătură coaja și semințele. Se curăță dovleceii, morcovii și ceapa, se spală și se taie rondele sau cubulețe. Se unge o tavă cu ulei și se pun legumele. Se stropesc cu ulei și se dă tava la cuptor pentru aprox. o oră și jumătate. O parte din timp se pot acoperi cu folie de aluminiu. Din când în când se amestecă cu o lingură de lemn. După ce am încercat morcovii, pentru că ei se fac cel mai greu și am văzut că sunt gata, oprim focul și lăsăm tava în cuptor pentru minim 30 minute.Între timp coacem pe plită ardeii. Se scot într-o oală, se acoperă și se lasă minim jumătate de oră. După care se curăță și se pun deoparte.   Folosind un robot de bucătărie, tocăm toate legumele, cele de la cuptor, ardeii și usturoiul (curățat în prealabil).   Într-o oală cu fund dublu sau tuci adăugăm 100 ml ulei și adăugăm toate legumele tocate. Adăugăm bulionul, foile de dafin și lăsăm la foc mic 30-40 minute, amestecând constant. Condimentăm cu sare și piper și scoatem frunzele de dafin. Se pune fierbinte în borcane sterilizate și se acoperă cu capace noi de preferință. Dacă folosiți capace vechi, acestea se opăresc, se lasă la răcit și se șterg cu un prosop curat. Se pun în cuptor la 100 grade C pentru 30 minute sau  se fierb pe aragaz într-o oală în care am pus un prosop și am adăugat apă cât să fie 2/3 borcanele în apă. Din cantitățile folosite de mine am obținut 10 borcane de 400 g și un castronel care s-a păpat rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca asortata de legume