Sper sa nu ma ating pana la iarna de ele
2 kg dovlecei
1 kg ceapă
1/2 kg morcov
1 kg ardei gras roșu/ capia/ gogoșari
1 căpățână usturoi
100 + 100 ml ulei
3 linguri bulion
sare
piper
2-3 foi de dafin
Alegem dovlecei mai tineri, dacă dovleceii sunt mai bătrâni, se înlătură coaja și semințele. Se curăță dovleceii, morcovii și ceapa, se spală și se taie rondele sau cubulețe. Se unge o tavă cu ulei și se pun legumele. Se stropesc cu ulei și se dă tava la cuptor pentru aprox. o oră și jumătate. O parte din timp se pot acoperi cu folie de aluminiu. Din când în când se amestecă cu o lingură de lemn. După ce am încercat morcovii, pentru că ei se fac cel mai greu și am văzut că sunt gata, oprim focul și lăsăm tava în cuptor pentru minim 30 minute.Între timp coacem pe plită ardeii. Se scot într-o oală, se acoperă și se lasă minim jumătate de oră. După care se curăță și se pun deoparte. Folosind un robot de bucătărie, tocăm toate legumele, cele de la cuptor, ardeii și usturoiul (curățat în prealabil). Într-o oală cu fund dublu sau tuci adăugăm 100 ml ulei și adăugăm toate legumele tocate. Adăugăm bulionul, foile de dafin și lăsăm la foc mic 30-40 minute, amestecând constant. Condimentăm cu sare și piper și scoatem frunzele de dafin. Se pune fierbinte în borcane sterilizate și se acoperă cu capace noi de preferință. Dacă folosiți capace vechi, acestea se opăresc, se lasă la răcit și se șterg cu un prosop curat. Se pun în cuptor la 100 grade C pentru 30 minute sau se fierb pe aragaz într-o oală în care am pus un prosop și am adăugat apă cât să fie 2/3 borcanele în apă. Din cantitățile folosite de mine am obținut 10 borcane de 400 g și un castronel care s-a păpat rapid.