Zacusca de ciuperci

de Ela68 in Zacusca, 11 Dec 2014 | 14173 vizualizari

 

De ceva timp, a devenit un obicei sa pregatesc zacusca atunci cand am pofta, nu toamna , in sezonul conservelor, fiindca nu-mi place s-o mananc dupa doua, trei luni de la preparare. Mi se pare ca in timp, isi pierde din gust, de aceea, prefer s-o servesc proaspata.. Asadar, a venit momentul pentru o zacusca de ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg ciuperci
  • 800 gr ceapa
  • 3-4 morcovi medii
  • 150 ml ulei
  • 3 kg adei kapia
  • 700 gr suc de rosii
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingurita piper
  • 1 ardei iute (optional)
  • 2-3 linguri zahar
  • sare, dupa gust
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

1. Se coc ardeii kapia si se pun intr-un vas cu capac si se lasa cateva minute, astfel incat coaja sa poata fi usor desprinsa. Se curata de cotor si se taie fasii subtiri.

2. Spalam, curatam ciupercile si le taiem cubulete mici. Le punem la calit la foc iute cu putin ulei, sare si un praf de piper. In momentul in care incep sa-si lase zeama, scoatem cu o lingura surplusul de lichid, astfel incat sa nu fiarba in apa pe care o lasa si sa se inmoaie prea tare. Mai lasam 3-4 minute si dam la o parte de pe foc.

3. Curatam ceapa, o taiem solzisori si o punem la calit in tot uleiul impreuna cu sarea, pana ce aceasta devine sticloasa. Adaugam apoi morcovul curatat si dat prin razatoarea mare. Se lasa la foc mediu inca 10 minute.

4. Adaugam ardeiul kapia cu tot cu zeama pe care si-o lasa dupa curatare, foile de dafin, piperul si zaharul si lasam la foc mic aproximativ o ora sa scada, amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Gustam din cand in cand si potrivim de sare si piper.Tot la final putem adauga ardeiul iute taiat in bucati mari.

5. Cand este gata, zacusca se toarna fierbinte in borcane sterilizate. Au iesit 6 borcane de 400 grame.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de gogosari cu ghebe