Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

de Zamfira in Zacusca, 7 Sep 2013 | 77017 vizualizari

 

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de gogosari.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg vinete
  • 2 kg gogosari
  • 2 kg kapia
  • 1 kg ceapa alba
  • 1 l suc de rosii
  • 1 l ulei
  • 4 lg sare dura
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 7 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu vinete, gogosari si kapia:

Vinetele, gogosarii si kapia trebuie copti, curatati si tocati marunt.

Curatam ceapa, tocam marunt si-o calim in ulei. Adaugam legumele tocate (vinete, gogosari, kapia), apoi sucul de rosii si sarea. Amestecam cu grija pentru a nu se arde. Timp de fierbere 120 minute. Spre final vom adauga foile de dafin si piperul.

Pentru a ne pregati de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem zacusca in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Cantitate totala: 14 borcane (370 ml)

TIPS-URI

1

Recomand a se fierbe in vas ,,Zepter", fierbe mai repede si nu se arde, nu se prinde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu vinete, gogosari si kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara