Zacusca cu ghebe

de Dya Daniela Andrei in Zacusca, 3 Noi 2015 | 4657 vizualizari

 

Va spun doar ca este delicioasa! Merita incercata!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmataorele ingrediente:

  • 6 kg ghebe proaspete
  • 5 kg gogosari rosii
  • 2,5 kg morcovi
  • 2,5 kg ceapa
  • 800 ml ulei
  • 800 gr bullion
  • Optional: condimente dupa gust: sare, piper, foi de dafin
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca cu ghebe:

Cuipercile se spala foarte bine, cu apa rece, pana ce aceasta din urma ramane perfect curata.Le asezam apoi intr-o oala mare, adaugam apa atat cat sa le acopere usor si le fierbem bine. Le scurgem apoi de apa si le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie sau cu masina de tocat.

Intre tim coacem gogosarii si ii curatam de coaja.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in cei 800 ml de ulei.

Cand devine translucida, adaugam morcovii si gogosarii tocati, ciupercile si condimentele dupa gust.

Calim toate legumele pentru 15-20 de minute, adaugam bulionul si doua-trei cani cu apa, continuand fierberea pana ce zacusca este bine legata.

O punem apoi in borcane curate si strangem foarte bine capacele.
Sterilizam borcanele cu zacusca prin metoda bain-marie.

Le depozitam apoi intr-un loc racoros.

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi alaturi de ardei iuti ori se poate opta pentru adaugarea unui ardei iute in zacusca, in momentul prepararii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca cu ghebe" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vinete