ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS

de Panacris in Zacusca, 27 Sep 2015 | 15416 vizualizari

 

Anul acesta am vrut o porție mică de zacsucă cu ciuperci, deoarece era ptr prima dată când am preparat-o, dar s-a dovedit din nou a fi marrree ;) Tare bunăăă. Acum doi ani, am liber la prepararea de zacuscă:D, așa cred eu :D :))) Ca întotdeauna am avut alături ajutoare de nădejede, TataZmeu și Zmeul cel mic ;) Zmeul cel mare a fost absent motivat, are servici pe timp de vară :D Bonus, ”slugoaiele” din CasaZmeilor, storcătorul de fructe de la Phillips și robotul de bucătărie, cam vechiuț, Kenwood, dar își face încă bine treaba ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • Vinete 20 kilograme,
  • Ardei capia 10 kilograme,
  • Bulion de roşii 6 litri,
  • Ceapa albă 2 kilograme,
  • Ciuperci pleurotus 1,5 kg,
  • Ulei 2 litri,
  • Foi de dafin,
  • Piper boabe,
  • Sare iodată grunjoasă.
Portii: 27
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS:

Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardeii kapia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare grunjoasă, se lasă la odihnă, acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin apa.  Între timp se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la călit în 500 ml. de ulei. Ciupercile pleurotus se spală, se curăță apoi se taie felii subțiri. Când s-a albit ceapa se adaugă, feliile de ciuperci și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ardeii  curăţaţi şi tocaţi mărunt. Se lasă se dea în clocot, apoi se adaugă vinetele scurse şi tocate. Se adaugă restul de ulei, bulionul de roşii, se asezonează de sare, se adaugă foile de dafin şi boabele de piper după gust. Se lasă la fiert la foc mic sau în cuptor pentru cca.4  ore, până cand se ridică uleiul la suprafaţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "ZACUSCĂ CU CIUPERCI PLEUROTUS" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Panacris 1

28.09.2015, 19:32

Meri, eu n-am făcut niciodată cu ciuperci. Tare bună a ieșit chiar cu pleurotus

Rocsi 1

28.09.2015, 20:29

Mai Cris, cate bunatati mai faci

Panacris 1

28.09.2015, 21:03

Rocsi, multe și mărunte Nu prea mai am loc în cămară ( că mai am multe în plan

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe