"Provocarea GastroArt"
Se coc ardeii capia, se curata de seminte, cotoare, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.
Se coc vinetele, la foc iute, se curata, se clatesc si se lasa la scurs, dupa care se dau prin masina de tocat carne.
Se dau ciupercile prin masina de tocat carne.
Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu uleiul, cand ceapa este patrunsa bine, dar nu rumena, se adauga ardeii capia, vinetele, sucul de patlagele galbene, ciupercile, sare, foi de dafin, piper si se fierbe totul la foc potrivit, se amesteca cu o paleta de lemn, sa nu se prinda de fundul oalei. Cand apar mici bobite de ulei pe marginile oalei, se opreste focul si se pune zacusca in borcane, care stau pe chiuveta, sa nu se sparga, se infileteaza si se dau la cuptor, pentru circa 20 minute, dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor pana se racesc, apoi se pun la camara.
Sa aveti pofta dragilor!