Bucataria turceasca este bogata in supe si ciorbe.
La fel si cele preparate cu iaurt cu diferite ingrediente si ierburi.
Majoritatea supelor su iaurt provin din Anatolia si estul Turciei.
Se considera o supa High-Plateau.
Va indemn sa incercati!
Intr-o oala se pune supa cu orezul la fiert, se adauga untul si se fierbe la foc mic 30 minute, pana orezul este bine fiert.
Se amesteca iaurtul cu gabenusurile si faina,se omogenizeaza si se adauga la supa. Adaugam si nautul si menta.
Fierbem la foc mic pana capata o consistenta cremoasa.
Pentru garnisit, separat intr-o craticioara se topeste untul la foc mic, se adauga boiaua si menta si se amesteca.
Se toarna supa in boluri, se garniseste cu sosul preparat.
Pofta buna!
1
Fierbeti supa la foc mic.
2
Cantitatea de menta o adaugati dupa plac.
3
Se serveste supa calda.
4
Puteti adauga si fulgi de ardei iute, (cayenne)