Friptura de porc cu miere

de luminita20_2006 in Porc, 10 Ian 2011 | 8206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  cotlet de porc
  • -3 catei de usturoi
  • 400 ml vin alb
  • -condiment picant
  • - boia dulce
  • - sos chili
  • - miere
  • -sare, piper
  • -rozmarin
  • -sos worchester
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu miere:

Se pune cotletul de poc intr-un vas se condimeteaza pe toate partile cu un amestec din sare, piper, condiment picant, usturoi, boia dulce(putina), rozmarin dupa care se toarna vinul , sosul worchester. Amestecul ar trebui sa acopere carnea si se lasa la macerat peste noapte.

A doua zi se scoate cotletul din vasul in care a stat peste noapte se pune in tava cu 200 ml din amestecul in care a stat iar sob cotlet se pune soric(asta pt a nu se arde carnea) si se da la cuptor timp de 1ora si 20 min in functie de cat de gros este. Se mai unge din cand in cand cu o pensula carnea sa nu se arda. Dupa ce a trecut timpul se pune peste cotlet sosul de chili, se unge bine pe parti si apoi mierea(100 gr) se mai lasa la cuptor inca 20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu miere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute combinate si cu costita