Incepem cu prepararea ratatouille-lui . Curatam ceapa si o tocam fin . Tocam marunt si usturoiul .
Curatam dovlecelul si vanata de coaja si le taiem felii rotunde subtiri .(daca va place coaja puteti sa o pastrati ) Peste fellile de vanata presaram putina sare si le lasam la scurs 10 minute , apoi le clatim rapid printr-un jet de apa rece .Taiem ardeiul gras fasii .
Intr-o tigaie care poate fi pusa la cuptor punem ceapa la calit in uleiul incins .Cand ceapa a devenit translucida adaugam usturoiul . Lasam putin pana usturoiul isi elibereaza aroma , apoi punem pe rand vinetele , dovlecelul , apoi ardeii grasi . Lasam sa se inabuse cateva minute , apoi punem bulionul stins cu 100 ml apa . Punem foaia de dafin , sare , piper , ierburi de provence si dam la cuptor 20-25 de minute , pana sosul scade si legumele se inmoaie .
Pentru waffle amestecam intr-un castron ouale cu smantana , pasta de tomate , pudra de chili . Adaugam sare , piper macinat , faina , apa si la sfarsit cascavalul ras . Omogenizam compozitia .
Ungem forma de waffle cu unt topit si coacem pe rand waffle .
Prajim ouale in ulei .
Servim pe farfurie cate 2 waffle cu 1-2 oua , iar de jur imprejur punem ratatouille . Presaram patrunjel verde .