Vitel in sos tomat

de Sidy in Vita, 13 Aug 2011 | 4774 vizualizari

 

O idee excelenta pentru masa de pranz, vitel in sos tomat

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne macra vitel
  • 1 cana vin alb
  • 4 catei usturoi
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri faina
  • ulei de masline
  • 200 g rosii la cutie ( cu sos cu tot)
  • sare
  • piper
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel in sos tomat:

Preparare vitel in sos tomat:

Carnea se taie felii subtiri de 5 mm si se bate ca la snitel, apoi se tavaleste prin faina, scuturandu-se de surplus.

Se incinge ulei in tigaie si se prajesc bucatile de carne pe toate partile.

Adaugam usturoiul taiat felii , vinul si otetul.Se da in clocot la foc mic pina ce se evapora sosul. Se acopera carnea cu apa , se adauga scortisoara si zaharul si se fierbe la foc mic pina ce se fragezeste carnea. Adaugam rosiile cu sosul, sare, piper si boia.

Lasam sa fiarba pina se ingroasa sosul. Adaugam la sfarsit zeama de lamaie.

Mancarea de vitel in sos tomat se serveste cald.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

Se poate servi cu piure de cartofi sau cu pilaf de orez...

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos cu piure de cartofi si pesto