Cand te loveste imaginatia….te loveste si gata! Asa m-a lovit si pe mine cu acest preparat…dar nu ma pot plange caci a iesit delicios si carnita moale de ti se topea in gura. Initial cand am luat carnita,sincer nu prea stiam ce voi face cu ea,stiam doar ca am in frigider niste cartofi noi gata spalati si curatati ,carora trebuia sa le adaug ceva care sa se potriveasca si impreuna sa faca un preparat delicios care sa ne incante simturile si papilele
Carnea de vitel am vrut sa o fragezesc asa ca am pus-o in lapte cu curry,putin sos soia si am lasat-o asa cam o jumatate de ora. Dupa acest timp am taiat bucata felii si le-am prajit pe gratar cat sa prinda o culoare frumoasa apoi le-am pus intr-o cratita de tuci ( Cred ca asa ii spune) si le-am bagat la cuptor impreuna cu putin usturoi si o jumatate de fennel taiat cubulete. Am adaugat si laptele cu condimente in care a stat carnea la fragezit si am lasat totul la cuptor cam o jumatate de ora.
Cartofii noi i-am curatat,spalat si prajit normal in ulei.
Pentru vitel am mai facut un sos:
Aceste 3 ingrediente le-am bagat la blender si le-am amestecat pana cand au devenit o pasta omogena,am mai adaugat putina apa pentru ca mi se parea cam gros si apoi l-am servit alaturi de vitelul in lapte la cuptor cu cartofi noi prajiti. O minunatie
Pofta mare!