Tăiem carnea de vită în bucăţi mai mici(3-4 cm-2-3 cm).
Curăţăm, spălăm şi tăiem ceapa verde în rondele mici(obligatoriu să folosim ceapa verde). Curăţăm usturoiul şi feliem căţeii de usturoi în bucăţi mai măricele.
Călim ceapa şi usturoiul în 80 g unt, până când ceapa se înmoaie puţin, 4-5 minute.
Adăugăm carnea de vită. Lăsăm la fiert 7-10 minute. Da, la fiert, deoarece carnea va lăsa o zeamă bogată.După acest timp, zeama se va evapora, punem sare, piper, pătrunjel, după gust.
Lăsăm să se prăjească încă 5 minute la foc foarte mic, doar până când prinde puţină culoare.
Adăugăm cele 3 linguri de vin(puteţi folosi şi alt vin roşu, doar să nu fie foarte acru, mai bine puţin dulceag, cu aromă aspră, catifelată). Lăsăm 2 minute, doar cât să se evapore alcoolul.
Amestecăm carnea de vită cu pastele fierte şi scurse. Puteţi folosi ce paste doriţi, de la paste lungi(spaghette, tagliatelle, etc.) sau paste scurte(penne, fusilli, farfalle, etc.).
Se poate servi cu salată verde(cu zahăr şi oţet), mujdei de usturoi(usturoi cu iaurt sau smântână) sau pur şi simplu aşa natural.