Vinete umplute/ İmam Bayıldı

de nilguin in Mancaruri de post, 14 Apr 2011 | 6228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • o căpăţână de usturoi
  • 4 roşii cărnoase şi curăţate de coajă
  • 2 ardei
  • 2 morcovi de mărime medie
  • ulei de masline
  • jumătate legătură pătrunjel
  • condimente
  • ardei iute opţional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute/ İmam Bayıldı:

Se curăţă vinetele de coajă pe fâşii în lungime după care se taie în două până la jumătate. Se desfac de-a lungul tăieturii, se sărează şi se lasă să se odihnească 30 min pe prosoape de hârtie. Se curăţă ceapa şi se taie în cubuleţe, se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Roşiile şi ardeii sunt curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici. Morcovii sunt curăţaţi şi daţi prin răzătoare.

Într-o tigaie se încălzeşte ulei, se adaugă ceapa, se călesc puţin, apoi se adaugă pe rând morcovii, ardeii, roşiile şi jumătate din cantitatea de usturoi. Se adaugă sare, piper şi pentru a lua din aciditatea roşiilor se poate adăuga un praf de zahăr. Această compoziţie este lăsată la foc mic până îi scade zeama.

Separat vinetele sunt prăjite pe ambele părţi şi sunt scoase pe un prosop de  hârtie. Cuptorul se încălzeşte la 200 C, se ia un vas pentru cuptor şi se pun vinetele care se pune umplutura prin tăieturile făcute pe lungimea lor. Se adaugă încet foarte puţină apă. Se coace aproximativ 20-25 min

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute/ İmam Bayıldı" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

RuxyRux 1

16.04.2011, 13:15

Delicioase

mentasirozmarin 1

13.10.2011, 11:53

ce bine ararataaaaa trebuie sa fie tare gustoase!!!!

patyby54 1

28.06.2012, 19:16

Sunt foarte gustoase si au grad de dificultate la preparare redus.Merita incercat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de toamna