Vinete umplute la cuptor-reteta araba

de Mihaela11_jo in Vita, 28 Apr 2011 | 7480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 -5 vinete mari
  • 1/2 pahar ulei de porumb pentru calit vinetele
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gm carne de vita macinata
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 cartof de marime medie 
  •  1 rosie
  • condiment mixt macinat marunt ( all spice,cuisoare , scortisoara, ghimbir,cardamom,nucsoara)
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri mazare de conserva
  • 1 lingurita sare
  • Pentru”patura “ de legume din tava
  • 4 rosii mari
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 cartof
  • miezul de la vinete
  • 1 morcov
  • restul de conserva de mazare
  • 2 cuburi de Maggi de pui
  • 2 cani apa firbinte
  • sare dupa gust( dupa ce s-au adaugat cuburile de Maggi)
  • piper macinat proaspat dupa gust
  •  4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute la cuptor-reteta araba:

Se curata vinetele de coaja si se taie in jumatati. Se scoate miezul vinetelor si se aseaza intr-o tava de cuptor antiaderenta. Vinetele se sareaza si se lasa 20 de minute pe un gratar sa se scurga de lichid.

Intr-o cratita antiaderenta se incinge uleiul de porumb si se calesc vinetele pe ambele fete pana iau o culoare aurie. Se scot pe un gratar ca sa se raceasca si sa se scurga surplusul de ulei. Se aseaza vinetele pe un platou.

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul de masline si se calesc intai cartoful, morcovii si ardeiul verde. Jumatate din cantitate se pune intr-un bol pentru umplutura pentru vinete si jumatate in tava, peste miezul de la vinete. Se calesc ceapa si carnea, dupa ce s-au sarat si condimentat, cca 10 minute. Se adauga in bolul pentru umplutura pentru vinete.

Rosiile se oparesc , de decojesc si se taie marunt: o rosie se adauga in bolul pentru umplutura si 4 in tava pentru a forma “ patura” de asezat vinetele. Se divizeaza mazarea: 4 linguri pentru umplutura si restul se pune in tava. Se umplu vinetele.

Cele 2 cuburi de Maggi de pui se dizolva in 2 cani de apa fierbinte si se pun peste legumele din tava; se macina piper deasupra si dupa gust se mai poate adauga sare. Se aseaza vinetele umplute peste “patura” de legume din tava si se stropesc cu 4 linguri de ulei de masline. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade 40 de minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor sa se rumeneasa. Se servesc cu garnitura de orez fiert simplu sau cu fidea ,masline verzi si muraturi asortate .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute la cuptor-reteta araba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rasol de vită cu legume şi hrean