Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald, delicios, perfect pentru orice masa din zi.
Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada am taiat vinetele in jumatate, pe lung si le-am scobit mijlocul. Am lasat cam 1 cm de miez pe langa coaja. Am tocat marunt, ceapa, ardeiul, rosia si sunca si le-am amestecat pe toate la un loc. Am tocat si miezul de la vanata. Adaugam miezul de vanata in amestec,saram si piperam.
Umplem vinetele cu amestecul facut, pe fiecare bucata de vanata punem cubulete de unt si presaram busuioc. Am asezat vinetele in tava tapetata cu hartie de copt si am dat totul la cuptorul incins la 200 de grade vreo 30 de minute. Cand sunt aproape gata presaram deasupra cascavalul ras si mai lasam cateva minute in cuptor. Pofta buna!
1
Se pot manca cu tot cu coaja si sunt extreme de aromate si sanatoase.
2
Amestecul puteti sa-l faceti din ce doriti, carne si legume.
3
Se servesc in forma calde sau reci.
4
Pentru aroma se poate folosi cimbru,marar si usturoi.