Vinetele se spala,se taie pe jumatate si cu ajutorul unui cutit se scoate miezul,pastrand o margine de un centimetru.Se taie miezul scos cubulete,se presara sare si se lasa intr-o sita la scurs.
Cojile de vinete se presara cu putina sare si se intorc invers sa se scurga.In 2 linguri de ulei se pune ceapa tocata fin la calit.Orezul se spala si se pune la fiert cu 250ml apa si un praf de sare pana se absoarbe apa, apoi se lasa deoparte. Peste ceapa inmuiata se pune pieptul de pui taiat cubulete si se amesteca incontinuu pana se albeste bine.
Se pun cuburile de vinete scurse si trecute printr-un jet de apa rece. Se acopera si se lasa putin sa se inmoaie,apoi se pun rosiile taiate cubulete,fara seminte. Se lasa pana se inmoaie usor,se dau jos, se amesteca cu orezul fiert, sare, piper, rozmarin.
Se umplu jumatatile de vinete, se pun intr-o tava,se stropesc cu restul de ulei,se toarna in tava putina apa si se dau la cuptor.Cand sunt aproape gata se presara deasupra cascavalul ras. Se servesc cu patrunjel verde tocat fin.