Imi plac foarte mult vinetele dar si carnea de pui asa ca m-am hotarat sa le fac pe amandoua. Este pentru prima data cand folosec carne tocata de pui si imi place mult cum a iesit, asa ca pe viitor voi reveni la aceasta reteta.
Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura.
Vinetele scobite se presara cu sare si sa lasa sa se elimine apa.
Punem la calit ceapa si morcovul dat pe razatoare intr-o cratita cu ulei. Cand s-a patruns ceapa, adaugam miezul de la vinete, carnea si usturoiul tocat, potrivim de gust si amestecam bine. Adaugam 100 gr rosii pasate, amestecam si lasam pe foc pana carne este gata facuta. Oprim focul si adaugam mararul tocat marunt.
Trecem vinetele printr-un jet de apa, dupa care adaugam cate o lingurita de rosii pasate in fiecare jumatate de vanata. apoi le umplem cu amestecul de carne.
Se dau la cuptor la 180 grade C, pentru o ora iar cu 5 minute inainte de a fi gata se pune cascaval razuit si se mai lasa inca 5 minute dupa care se pot servi cu sos de rosii.
Sosul de rosii : se pun rosiile pasate intr-o craticioara in care se adauga 3 linguri de ulei, oregano, sare, piper si un praf de usturoi si se lasa la fiert pentru 5 minute.
Sa aveti pofta!