Vinete umplute cu carne tocata de pui

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 18 Mai 2019 | 2164 vizualizari

 

Imi plac foarte mult vinetele dar si carnea de pui asa ca m-am hotarat sa le fac pe amandoua. Este pentru prima data cand folosec carne tocata de pui si imi place mult cum a iesit, asa ca pe viitor voi reveni la aceasta reteta.
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete de marime potrivita
  • 500 gr carne tocata de pui
  • 2 legaturi de ceapa verde + o legatura de usturoi verde
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • sare, piper
  • 500 gr rosii pasate
  • condimente: oregano
  • 150 gr cascaval ras
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu carne tocata de pui:

Se spala vinetele si se taie in doua pe lung si se scobeste miezul cu ajutorul unei linguri. Miezul scobit il vom toca marunt si-l vom folosi la umplutura.

Vinetele scobite se presara cu sare si sa lasa sa se elimine apa.

Punem la calit ceapa si morcovul dat pe razatoare intr-o cratita cu ulei. Cand s-a patruns ceapa, adaugam miezul de la vinete, carnea si usturoiul tocat, potrivim de gust si amestecam bine. Adaugam 100 gr rosii pasate, amestecam si lasam pe foc pana carne este gata facuta. Oprim focul si adaugam mararul tocat marunt.

Trecem vinetele printr-un jet de apa, dupa care adaugam cate o lingurita de rosii pasate in fiecare jumatate de vanata. apoi le umplem cu amestecul de carne.

Se dau la cuptor la 180 grade C, pentru o ora iar cu 5 minute inainte de a fi gata se pune cascaval razuit si se mai lasa inca 5 minute  dupa care se pot servi cu sos de rosii.

Sosul de rosii : se pun rosiile pasate intr-o craticioara in care se adauga 3 linguri de ulei, oregano, sare, piper si un praf de usturoi si se lasa la fiert pentru 5 minute.

Sa aveti pofta!

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu carne tocata de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu legume