Arpacas Champignon

de danona in Mancaruri de legume, 2 Mai 2011 | 6939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g arpacas  
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 1 radacina telina medie
  • 1 pahar vin alb
  • 500 g ciuperci champignon
  • unt (poate fi inlocuit cu ulei de masline)
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arpacas Champignon:

Seara cantarim 300 g arpacas, il spalam in 6 ape si il curatam de impuritati. Il turnam intr-un vas, il acoperim cu apa (cel putin o palma deasupra) si il lasam la inmuiat peste noapte.

A doua zi punem arpacasul la fiert timp de 30 min minim la foc foarte mic. Este gata cand a inflorit si se sfarma usor intre degete. La final, daca nu a absorbit toata apa se va scurge de surplusul de apa.

In timp ce fierbe arpacasul tocam marunt o ceapa medie si o inabusim intr-o lingura de ulei de masline pana devinde translucida. Adaugam telina data prin razatoarea mare si amestecam in tigaie. Dupa vreo 3-4 minute turnam un pahar de vin alb si invartim incontinuu pana se evapora tot alcoolul si se incorporeaza vinul. Se ia tigaia de pe foc si se rastoarna combinatia intr-o oala mai mare.

In tigaia initiala se topeste o lingura de unt si se calesc ciupercile taiate bucatele de aprox. 1 cm pana cand se inmoaie. Cand sunt gata ciupercile se rastoarna peste telina din oala. Acum ar trebui sa fie fiert si arpacasul. Arpacasul se strecoara si se amesteca cu ciupercile si telina. Se adauga sare dupa gust.

Tocanita se poate servi simpla sau ca si garnitura la friptura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Arpacas Champignon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute gratinate