Vinetele se decojesc cu ajutorul curatitorului de legume, se spala, se taie cubulete, se sareaza si se lasa intr-o strecuratoare la scurs.
Cat se scurg vinetele, spalam ardeii si le scoatem samburii si ii taiem felii ori cubulete, dupa preferinta.
Pregatim 2 tigai cu strat antiaderent, una pt ardei si una pt vinete (sa nu pierdem vremea :P) punem putin ulei si cate 2 pumni de legume in fiecare, le calim 3 min, la foc mediu, apoi le lasam la scurs. Repetam procedura de cate ori e nevoie.
Intr-o cratita incapatoare punem ardeii si vinetele, le lasam sa se mai racoreasca, apoi le amestecam bine.
Borcanele le sterilizam, fie prin fierbere 15 min din momentul in care au incepu sa fiarba, fie le pumen pe tava in cuptorul neincalzit in prealabil si le mentinem la foc mediu, 30 min).
In borcanele sterilizate punem suc de rosii cat latimea a doua degete, apoi umplem borcanele cu legumele amestecate. Capsam, intoarcem borcanul de 2,3 ori cu capacul in jos pt a se dispersa sucul de rosii. Apoi, punem borcanele intr-o oala cu apa si le scufundam pana la bordura superioara a acestora. Le sterilizam 30 min din momentul in care au inceput sa fiarba, le inlaturam de pe aragaz, acoperim cu prosoape de bucatarie si le mentinem in oala pana la racirea completa. Apoi le depozitam in camara.
Cu legumele astfel conservate, in sezonul rece, putem prepara deliciosul ghiveci de legume . :D