Vinete parmigiana

de Irina in Mancaruri de legume, 4 Sep 2013 | 9801 vizualizari

 

O nebunie de mancare, pe care de multa vreme vreau sa o fac!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 6 rosii coapte (sau suc de rosii)
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 250 g parmezan
  • busuioc proaspat
  • sare
  • piper
  • chili (facultativ)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete parmigiana:

E ceva de migalit la reteta de vinete parmigiana, dar merita tot efortul!

Vinetele, taiate felii pe lungime, le-am sarat si le-am lasat la scurs.

Intre timp am preparat sosul de rosii:

Am calit putin ceapa si usturoiul tocate marunt, am adaugat rosiile decojite (eu le dau pe razatoare) si am lasat la fiert. Am condimentat cu sare, piper, busuioc si am adaugat si putin chili. 

Feliile de vinete le-am spalat, le-am tamponat si le-am dat prin faina.

Am pus ulei la incins intr-o tigaie si am prajit fiecare felie de vanata pe ambele parti, la foc rapid.

Parmezanul l-am dat pe razatoare.

Intr-o tava de sticla termorezistenta am pus un strat de sos de rosii, apoi am aranjat doua felii de vinete, una langa alta. Bine, la mine s-au suprapus putin, pentru ca nu e suficient de lunga tava, dar cu atat mai bine, ca a iesit preparatul mai inalt. 

Peste vinete am pus sos de rosii si am presarat parmezan.

Am pus al doilea strat de vinete, sos, parmezan si am continuat la fel si cu al treilea. 

Am pus vasul la cuptor cam 30 minute, pana s-au contopit bine vinetele cu sosul si cu parmezanul.

Am lasat putin la racit, am taiat cu grija si am servit cu mare placere!

Delizioso!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete parmigiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1100 lei
2799.99 lei
1699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

COMENTARII (33)

babi5 1

04.09.2013, 21:51

diaconta 1

04.09.2013, 22:20

Super

Lia_ 1

05.09.2013, 07:15

e de retinut

singura problema ar prajitul vinetelor in ulei ca absorb grasime mai mult decat cartofii prajiti dar au gust bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete cu sos de rosii si mozzarella