Am mâncat ceva asemănător în vremea studenţiei, de la o colegă şi mi-au rămas în gănd, asa că am zis să încerc şi eu.
Avem nevoie de o vânătă, pe care o spălăm, apoi o uscăm şi o tăiem rondele.
Presărăm sare deasupra şi lăsăm să strea aşa 10 minute.
Batem cele două ouă cu sare şi piper după gust. Pe o farfurie punem făina.
Luăm câte o felie de vânătă punem brânză şi o acoperim cu o alătă felie, presăm puţin ca să se lipească şi să nu curgă brânza.
Trecem vinetele prin făină, apoi prin ou şi le prăjim în uleiul încins dinainte.
Scoatem vinetele pe un şerveţel absorbant.
Poftă bună!
1
se poate îndepărta excesul de sare prin spălarea vinetelor înainte de a fi umplute;
2
sunt bune pentru a fi servite atât calduţe cât şi reci;
3
atentie la cantitatea de sarepe care opuneţi, deoarece atât vinetele cât şi brânza sunt sărate;