Vinete pane umplute cu brânză sarată

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 6 Aug 2015 | 8349 vizualizari

 

Am mâncat ceva asemănător în vremea studenţiei, de la o colegă şi mi-au rămas în gănd, asa că am zis să încerc şi eu.

 

INGREDIENTE

  • o vânătă de aproximativ 600 g
  • 100 g brânză sărată
  • 2 ouă
  • 100 g făină
  • sare, piper după gust
  • 200 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pane umplute cu brânză sarată:

Avem nevoie de o vânătă, pe care o spălăm, apoi o uscăm şi o tăiem rondele.

Presărăm sare deasupra şi lăsăm să strea aşa 10 minute.

Batem cele două ouă cu sare şi piper după gust. Pe o farfurie punem făina.

Luăm câte o felie de vânătă punem brânză şi o acoperim cu o alătă felie, presăm puţin ca să se lipească şi să nu curgă brânza.

Trecem vinetele prin făină, apoi prin ou şi le prăjim în uleiul încins dinainte.

Scoatem vinetele pe un şerveţel absorbant.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate îndepărta excesul de sare prin spălarea vinetelor înainte de a fi umplute;

2

sunt bune pentru a fi servite atât calduţe cât şi reci;

3

atentie la cantitatea de sarepe care opuneţi, deoarece atât vinetele cât şi brânza sunt sărate;

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pane umplute cu brânză sarată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete pane