Profitaţi de ultimele vinete proaspete care se găsesc pe piaţă şi preparaţi aceste vinete delicioase.
Vinetele spălate şi curăţate de coajă se taie rondele de 1 cm grosime (aproximativ, că nu am stat cu liniarul să măsor fiecare felie). Am sărat fiecare felie pe ambele feţe şi le-am lăsat să stea 30 minute.
Făina am amestecat-o cu seminţe de susan şi sare de mare . Am şters cu şerveţele feliile de vinete, le-am scufundat în iaurt, le-am trecut prin făină apoi ou bătut .
Am pus feliile de vinete astfel "îmbrăcate" în uleiul încins.
Le-am prăjit pe ambele feţe apoi le-am scos pe serveţele pentru ca acestea să absoarbă surplusul de ulei
Cum le-am preparat pentru masa de seară, mi-am spus că ar merge lângă un sos mai light, aşa că am preparat un sos din 200 ml iaurt, 2 căţei de usturoi (frecaţi bine cu puţină sare şi o lingură ulei de măsline) şi 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute.