Am avut 2 vinete din recolta proprie, aici se iau cind sunt destul de fragede, cica sa nu aiba seminte. Ei, salata nu fac, asa ca le-am facut pane...carne vegetariana. Bune,bune...
Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat pe lung si le-am sarat. Le-am lasat 15 minute, apoi le-am stors apa lasata si le-am sters cu prosop de hirtie absorbant de bucatarie. Am pus 3 linguri de faina pe o farfurie, le-am tavalit prin faina, apoi le-am trecut prin oul batut cu lapte si faina si le-am pus intr-o tigaie in uleiul incins bine. Le-am intors pe ambele parti pina s-au prajit bine, apoi le-am scos pe o farfurie cu prosop absorbant sa absoarba surplusul de ulei. Si gata "carnita" vegetala. Buna de pus linga un cartof natur, piure sau orez.
1
Se serveste ca atare cu o salata de rosii linga
2
Sau putem asorta cu : piure de carofi ,cartofi natur,orez ..