Vinete impanate

de ana in Mancaruri de post, 2 Sep 2010 | 8263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete lunguete
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 rosii
  • ulei pentru prajit
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete impanate:

Spalam vinetele ,le indepartam cotorul si le taiem astfel :In jumatate pe latime ,apoi fiecare bucata obtinuta o taiem in jumatate pe lungime .Iar bucatile obtinute le mai taiem odata pe jumatate pe lunjime(taiem vanata in 8 ).Vinetele nu le curatam de coaja.

Cu varful unui cutit crestam bucatile de vinete unde introducem bucati de usturoi.Dupa ce terminam de impanat rumenim vinetele in ulei incins ,apoi le lasam sa se scurga pe prosoape de hartie.

Ne ocupam de rosii.Intai le decojim ,eu le decojesc astfel:le intep cu cutitul pe fiecare apoi le pun in apa clocotita pentru cateva secunde.Astfel coaja se indeparteaza foarte usor.

Dupa decojire le scoatem cotorul si le taiem cubulete.Intr-o tigaie incingem 3 linguri de ulei peste care adaugam rosiile si le lasam cam 5-7 minute.Adaugam bucatile de vinete si le mai lasam inca vreo 3 minute sa clocoteasca.Asezonam cu sare dupa gust.

Este o mancare de post minunata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete impanate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Barcute umpute si carnati prajiti