Vinete gratinate

de Cocktail_of_Senses in Mancaruri de legume, 5 Mar 2014 | 9613 vizualizari

 

Meatless day - o zi fara carne inseamna un pas catre o viata mai echilibrata. Sunteti de acord?

 

INGREDIENTE

  • - 3 vinete taiate felii de aproximativ 1 cm grosime
  • - sos de rosii (preferabil facut in casa)
  • - 30 g sos pesto
  • - 100 g mozzarella rasa -
  • 100 g parmezan ras
  • - oregano
  • - 6-7 frunze de busuioc
  • - ulei de masline
  • - sare de mare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete gratinate:

Pentru inceput am condimentat vinetele cu sare, piper si ulei de masline si le-am tras la tigaie fix 1 minut pe fiecare parte, pana au capatat o culoare usor maronie. Este important sa taiati vinetele la aceeasi grosime pentru a se coace uniform.

Am uns o tava pentru cuptor cu putin ulei de masline si am asezat primul strat de vinete, apoi am turnat o parte din sosul de rosii, apoi inca un strat de vinete si iar unul de rosii pana am terminat toate vinetele. Am pastrat putin sos de rosii pe care l-am amestecat cu sosul pesto si l-am turnat in tava peste vinete. La final am adaugat branzeturile si busuiocul si am lasat la cuptor (180 grade) timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de vinete si dovlecei