Vinete cu mozzarela la cuptor

de Ksenya in Aperitive / Garnituri, 13 Oct 2015 | 4092 vizualizari

 

O reteta simpla si foarte buna

 

INGREDIENTE

  • o vanata 800 g sau 2 mai mici
  • 800 g rosii bine coapte
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 2 lingurite rase de oregano proaspat sau 1 lingurita uscat
  • 3 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline + 2 linguri pentru uns vinetele.
  • 150 g mozzarela taiat rondele
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu mozzarela la cuptor:

Se taie vanata rondele cam de un centimetru,se presara cu sare si se lasa pentru 30 minute,dupa care se trece sub jet de apa si se lasa la scurs .Dam drumul la cuptor la 180 grade.Pregatim o tava pe care o tapetam cu hartie de copt.Rondelele scurse le ungem cu ulei cu ajutorul unei pensule si le asezam in tava.Dam la cuptor pentru 15 minute.Scoatem rondelele si repetam operaratiunea.Mie mi-a iesit 2 tavi de rondele.Intre timp pregatim sosul.Rosiile le oparim le curatam de pelite si le tocam.Intr-o tigaie la foc potrivit punem 2 linguri de ulei ,lasam sa inferbinte uleiul si adaugam usturoiul pisat.Lasam sa caleasca un pic usturoiul apoi adaugam rosiile tocate ,acoperim si lasam 10 minute la inabusit la foc potrivit. Intr-o tava termorezistenta ,punem un pic de sos,asezam un strat de rondele apoi iarasi sos ,presaram o lingura de parmezam  si un pic  de oregano,apoi iar vinete ,sos ,parmezan si oregano,apoi iarasi vinete,sos ,rondele de mozzarela si incheiem cu oregano. Dam la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie la sare! Eu nu am pus sare la sos si a iesit numai bine de sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu mozzarela la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Adele 1

13.10.2015, 20:14

Ksenya 1

14.10.2015, 07:52

Multumesc fetelor!

navidad_2017 1

04.01.2017, 03:03

Minunatele vinete "a la Parmigiana"! Eu, comoda cum sunt, fac reteta cu vinete coapte intregi, ca pentru salata, dar la cuptor, nu pe flacara. Si apoi alternez straturi de vinete rasfirate (nu tocate!) cu sos si branza.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza si ierburi de Provence