Tarta cu ceapa si carnat afumat

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 17 Feb 2014 | 4554 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si Ancuta !O bunatate de tarta atat calda cat si rece.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • aprox. 250 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • Umplutura:
  • 4 cepe potrivite(aprox. 350 g )
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 150 g smantana grasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 carnat de casa afumat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ceapa si carnat afumat:

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si cimbrul.

Am dizolvat drojdia in 3 linguri de apa calduta si zaharul.

Am adaugat peste faina ,drojdia,uleiul si apa calduta.

Am framantat bine pana am obinut un aluat ferm si nelipicios.

Am lasat aluatul la dospit la loc caldut ferit de curent aprox 1 ora sau pana isi dubleaza volmul.

Pentru umplutura am tocat ceapa si am pus-o la calit impreuna cu untul pana s-a inmuiat si a devenit sticloasa.

Am luat de pe foc ,am adaugat faina apoi am lasat-o sa se racoreasca usor.

Peste ceapa am adaugat smantana ,ouale batute ,sare si piper dupa gust si am omogenizat bine compozitia.

Am intins aluatul intr-un cerc mai mare decat tava (26 cm diametru) si am pus aluatul in tava ridicand putin aluatul si pe margine.

Am turnat umplutura si am nivelat bine.

Carnatul l-am taiat felii subtiri si l-am pus din loc in loc peste umplutura.

Am presarat putin cimbru uscat si am dat tarta la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv Cristina