M-am inspirat de la Timea si Ancuta !O bunatate de tarta atat calda cat si rece.
Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si cimbrul.
Am dizolvat drojdia in 3 linguri de apa calduta si zaharul.
Am adaugat peste faina ,drojdia,uleiul si apa calduta.
Am framantat bine pana am obinut un aluat ferm si nelipicios.
Am lasat aluatul la dospit la loc caldut ferit de curent aprox 1 ora sau pana isi dubleaza volmul.
Pentru umplutura am tocat ceapa si am pus-o la calit impreuna cu untul pana s-a inmuiat si a devenit sticloasa.
Am luat de pe foc ,am adaugat faina apoi am lasat-o sa se racoreasca usor.
Peste ceapa am adaugat smantana ,ouale batute ,sare si piper dupa gust si am omogenizat bine compozitia.
Am intins aluatul intr-un cerc mai mare decat tava (26 cm diametru) si am pus aluatul in tava ridicand putin aluatul si pe margine.
Am turnat umplutura si am nivelat bine.
Carnatul l-am taiat felii subtiri si l-am pus din loc in loc peste umplutura.
Am presarat putin cimbru uscat si am dat tarta la cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute.