Am tot mancat felul asta de vinete, dar nu-mi iesea aluatul. Si cum e secretul bucatarului chinez care nu intelege nimic deodata daca-l intrebi: "Cum?" :), a durat un pic pana sa aflu.
Mai jos aveti reteta si sper sa va placa. Sa trecem la treaba.
Spalam vanata, apoi taiem felii nu mai groase de 5 mm, insa nu taiati vanata pana la sfarsit. Presarati vanata cu sare si lasati-o pentru 30 min. Tot pentru 30 minute lasam si umplutura, amestecand toate ingredientele intr-un castron.
Dupa ce s-a scurs timpul, treceti vanata sub jetul de apa.
Faceti perechi cate doua felii ca in poza. Si asezati-le pe un prosop de bucatarie pentru a absoabi excesul de apa.
Pregatim aluatul. Batem oul spuma, adaugam treptat faina si subtiem cu bere. Trebuie sa rezulte un aluat un pic mai gros decat cel de clatite.
Luam cate o pereche de felii si umplem cu o lingura cu umplutura. Aplatizam cu degetele, vom obtine un mini-hamburger, il trecem prin aluat si-l punem la prajit intr-un vas cu ulei bine incins.
Rumenim pe ambele parti si le scoatem intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta pana la servire.
Se servesc cu sos dulce acrisor.
Pofta buna!
1
Uleiul trebuie sa fie bine incins ca sa iasa crocante
2
alegeti vinetele moi si potrivite la marime