In plimbarea noastra, am facut un popas si nu m-am putut abtine sa nu adun cateva macese. Pasta de macese am destula, macase ptr ceai la fel si atunci ce sa fac cu ele. In minte mi-a venit o reteta a bunicii mele Vin din macese;) zis si facut. Peste 5 saptamani o sa va dau si rezultatul final, care nu are cum sa iasa prost, avend in vedere ingredientele folosite;)
Macesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea.
Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste, dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde proprietatile la temperaturi peste 40 grade ;), apoi se adauga peste amestecul da macese, se inchide ermetic cu un dop de pluta si se amesteca energic. Procesul acesta trebuie facut de 2 ori pe zi cca. 5 saptamani.
Dupa aceasta perioada, se va degusta vinul, care ar trebui sa aiba aroma si savoarea vinului de Tokay ;) ramane sa va povestec rezultatul final ;)