Veggie Shepard's pie

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 29 Oct 2012 | 5135 vizualizari

 

Aceasta este varianta vegetariana a faimoasei placinte britanice cu carne si crusta de cartofi pasati.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame cartofi
  • 75 grame unt
  • 100 ml lapte integral
  • 150 grame mazare congelata
  • un morcov
  • o ceapa
  • 100 ml vin alb sec sau demi-sec
  • 100 ml supa de legume
  • 100 grame branza Gouda
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Veggie Shepard's pie:

Se aduce la punctul de fierbere un litru de apa intr-o oala incapatoare. Se curata cartofii de coaja, se spala, se taie cuburi  si se adauga in apa fierbinte. Se fierb pentru 20-25 de minute. La jumatatea timpului de fierbere se adauga sare in apa in care fierb cartofii. Cand timpul de fierbere a expirat, cartofii se scurg de apa, se adauga peste ei 50 de grame de unt si laptele, se asezoneaza si se paseaza. Apoi se adauga branza Gouda rasa peste piure si se amesteca pana la omigenizare. 

Se spala ciupercile si morcovul si se curata. Ciupercile se taie in sferturi, iar morcovul felii. Se curata ceapa si se taie jullienne (solzisori). Intr-un wok/ tigaie se topeste untul ramas pana nu mai face spuma. Peste se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie. Se adauga restul legumelor si se soteaza pana cand ciupercile sunt aurii. Se adauga vinul si supa de legume in wok si se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand tot lichidul de evapora. Se asezoneaza si se mai lasa la foc mic inca 2 minute, timp in care se amesteca frecvent.

Se divide amestecul de legume in doua parti egale si se aseaza in doua forme termorezistente si se niveleaza. Peste se adauga cu generozitate mixul de piure si branza astfel incat sa se formeze o cupola relativ inalta. 

Se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade unde vor sta 20 de minute pana cand partea superioara a piureului devine aurie. 

Daca doriti sa adaugati mai multa consistenta acestui preparat puteti folosi linte in mixul de legume, insa timpul de fierbere va depasi 40 de minute, iar cantitatea de supa de legume necesara va fi de 1 litru. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Veggie Shepard's pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

01.11.2012, 11:34

ce frumos e rumenita

simo_brkic 1

01.11.2012, 22:54

se traduce placinta ciobanasului vaii si ce bine arata slurp!!

Dana_Retetegg 1

23.11.2012, 17:00

arata minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu foi de cartofi, sunca si branza