Pizza vegetariana cu blat de gris
Blatul:
Reteta de blat apartine Laurei Sava careia i-am multumit de fiecare data pentru bunatatile cu care ne incanta privirea...si gustul!
Amestecam faina cu grisul si sarea. Drojdia o amestecam cu apa si zaharul si o lasam la dospit 2-3 min. Apoi amestecam totul si framantam zece minute. Impartim in bilute. Mie mi-au iesit doua pizza uriase( asa ca-n Italy)...sau pot iesi 4 pizza medii sau 6 micute...fiecare alege.
Lasam aluatul 15 min infoliat la temp camerei.
Pregatim pizza.
Ungem cu sosul de rosii blatul, pe care l-am format in prealabil cu mana( nu cu sucitorul), punem mozarella, legumele, parmezanul , maslinele mai adaugam sos de rosii daca vrem, busucioc, rozmarin...si fuguta la cuptor unde nu sta mai mult de 15 minute.
Aceasta pizza are un blat fantastic, se face atat de rapid e atat de pufos incat merita din plin facuta!
1
O putem transforma intr-o pizza de post cu mare usurinta inlocuind mozarella cu tofu.