Am avut in gand asta de multa vreme dar nu gasisem reteta potrivita. Gatesc mereu cu legume proaspete si ierburi aromate diversificate si inlocuiesc cat pot adausurile de legume artificiale gen Knorr sau Vegeta dar simteam lipsa lor la unele sosuri sau ciorbe. Trebuie sa ii multumesc Oanei ca ea mi-a arata ceva link-uri cu preparate de genul asta, din pacate nu am reusit sa fac inca si in forma deshidratata, cred ca trebuie ceva aparat special pentru deshidratat alimentele ca la cuptor s-au intarit prea tare.
Am mixat bine cu minirobotul meu toate legumele si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sare( aproximativ 3 linguri ) si 2 linguri de ierburi aromate uscate.
Mi-au iesit trei borcanele mici ca si cel din imagine pe care le voi pastra la frigider ca sa fiu sigura ca se conserva bine. Au un gust deosebit si dau la sosuri aroma de care aveam eu nevoie , care nu se simte intotdeauna doar de la legumele proaspete fierte. Sarea si faptul ca aromele se amesteca intre ele au un efect nemaipomenit, recomnad cu caldura reteta. Am incercat sa fac si o varianta cu legume uscate si facute pudra dar nu am reusit sa le maruntesc cum trebuie dupa ce le-am uscat in cuptor ca s-au intarit prea tare. Daca gasesc si alte variante o sa postez reteta deocamdata aveti vegeta mea naturala.