Varză murată la borcan

de Zamfira in Muraturi, 15 Noi 2015 | 5428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varză
  • 2 rădăcini hrean
  • cimbru, mărar uscat
  • sare dură
  • apă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză murată la borcan:

Varza o spălăm şi tăiem fideluţă. Hreanu îl curăţăm, spălăm şi-l tăiem în fâşii mai mici. Aşezăm pe fundul unui borcan câteva crenguţe de cimbru, mărar şi hrean. Punem jumăate din cantitatea de varză tăiată şi din nou punem crenguţe de cimbru, mărar şi hrean. Aşezăm şi restul de varză în borcan. Punem apă la încălzit în care dizolvăm sare dură. La 1 L apă 1 lingură sare dură. Turnăm apa călduşă peste varză cât să-l acopere. Borcanul îl acoperim cu o farfurioară. Varza se acreşte 3-4 zile, în 7-8 zile este chiar puţin iute, trebuie doar ţinută la căldură. 

Se serveşte crudă ca şi salată, stropită cu ulei sau gătită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză murată la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Zamfira 1

16.11.2015, 20:54

Si noua ne place Mirela

miki_a 1

17.11.2015, 11:39

Fac si eu (la noi ii spune "vărzări" sau "vărzuţe murate" cu aceleasi ingrediente! Pentru culoare mai adaug o feliuta de sfecla rosie!

Zamfira 1

17.11.2015, 12:56

Super bun il faci, imi place mult denumirea, iar am invatat ceva nou. Multumesc Ela

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu varza la murat