Azi fiind vineri m-am gindit sa fac o varza dulce de post.Mincarea mea preferata cu un cartof natur linga sau prajit,bunaaaaaaaaa tare.Cu siguranta nu ne mai trebuieste carne ..
Am curatat varza, am tocat-o si am sarat-o putin . Apoi am curatat zarzavatul,ardeiul,ceapa le-am spalat ,le-am tocat si impreuna cu uleiul le-am pus intr-o cratita de trei litri la calit.
Am adaugat 250 ml apa calda peste zarzavat si am lasat 10 min la fiert apoi am adaugat varza, am mestecat bine, am potrivit de sare si piper si am lasat la fiert la foc mic .
Cind varza este aproape fiarta am adaugat rosiile pe care le-am oparit in prealabil si le-am curatat de pielita lasind sa fiarba in continuare inca 10 min.
Apoi asezonam cu marar verde, proaspat, congelat sau la borcan, care cum avem.
Mincarica de varza este gata pentru a putea fi servita.
Pofta mare!
1
O putem servi ca atare
2
putem adauga linga o bucata de friptura ,ciolan, cirnati ,chiftele sau diferite rulade din carne
3
mai putem adauga linga o garnitura de cartofii natur,piure,cartofi prajiti sau orez
4
Nu strica nici un ardei iute