Varza se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute)
Carnatii se taie rondele, costita si slanina se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o tigaie.
Cand au prins culoare se scot alaturi iar uleiul se pune in cratita in care vom face varza.
Se pune ceapa curatata si tocata in cratita si se caleste cateva minute impreuna cu boia, piper si foile de dafin.
Se pun ardeii curatati si taiati marunt si varza, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se imoaie si isi micsoreaza volumul. (20-30 minute).
Se adauga carnatii si castita, rosiile taiate si pasta de tomate si se mai fierb 15-20 minute.
Se potriveste de apa, se pune mararul tocat si se introduce in cuptor pana scade cat doresti si prinde o culoare frumoasa.
Se scoate din cuptor din cand in cand si se amesteca.
Se consuma calda cu ardei iute si mamaliguta.
Mie imi place cu ceapa rosie.
Pofta Buna!