Se spala varza, se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea, la fel si ardeiul gras.
Carnea dupa ce am spalat-o si am transat-o, o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele parti, adaugam si baconul dupa care le scoatem.
In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si ardeiul si le vom sota si pe acestea. Scoatem ingredientele din tigaie si vom pune pe foc o cratita de marime potrivita.
Frecam bine cu sare varza si o vom pune in cratita in care am pus ulei, adaugam si ceapa cu ardeiul si vom adauga si carnea. Completam cu supa de legume si lasam sa fiarba varza noastra.
Adaugam o frunza de dafin, boia, piper si putin cimbru si vom continua fierberea la cuptor, cel putin 45 de minute la T 180°. Este bine sa incercati, deoarece este in functie de cuptorul dumneavoastra.
Trecem la pregatirea mamaligii, punem 700 ml de apa si adaugam sare, lasam sa inceapa sa fiarba si vom adauga malaiul in bloc dupa care amestecam si avem grija sa nu se lipeasca. Mamaliga va fi gata cand nu se mai lipeste de marginile vasului. Dupa aceea se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se poate taia si o putem aranja in diferite forme ca in imaginile alaturate.
Pofta buna!