Clisa fripta si pita picurata

de Retete cu Margareta Cismasiu in Porc, 3 Iun 2015 | 4544 vizualizari

 

Cred ca fiecare ardelean are in sange clisa fripta in frigare si pita picurata cu unsoare din clisa fripta.Este un deliciu de care,fiecare s-a bucurat cel putin o data la o iesire la iarba verde. Mai demult oamenii ieseau la iarba verde pentru placerea de face si manca clisa frpta. Acum e foarte simplu sa cumperi o caserola de mici,niste carne de porc sau pui pentru a le pune pe gratar.Clisa fripta si painea picurata au devenit aperitive,in deschiderea meselor copioase cu carne fripta. E adevarat, este o adevarata bomba calorica aceasta clisa, iar untura care ajunge pe paine stimuleaza declansarea bilei, lucru nu tocmai placut. De un singur lucru ne putem bucura: lipsa totala a E-urilor. Dar cea mai mare bucurie este gustul sublim al grasimii fripte, al cepei de pe pita unsa cu unsoarea din clisa.

 

INGREDIENTE

  • slanina
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clisa fripta si pita picurata:

Se taie bucati mari de clisa. Daca are si fasii de carne prin ea, e perfect. Clisa se cresteaza de-a lungul si de-a latul bucatii. Partea de jos, cea cu soricul,se lasa necrestata. Acolo se infige o frigaruie. Frigaruile se fac din bete lungi, din lemn verde. Clisa se tine deasupra focului, de preferat deasupra jarului.

Se taie felii de paine potrivite, de preferat paine de casa, pe care se presara din belsug ceapa verde tocata marunt.

Cand slanina incepe sa se topeasca,unsoarea care curge se picura pe paine. Se repeta aceasta operatie pana clisa e bine fripta, iar pita e si ea unsa bine.

Se serveste calda, alaturi de cas sau branza, oua fierte, rosii, castraveti. Un pahar de palinca merge de minune. Apoi, neaparat, luati pastile pentru digestie si faceti cat mai multa miscare. Doar sunteti la iarba verde!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clisa fripta si pita picurata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Panacris 1

03.06.2015, 17:23

Wooowww, ce poftă mi-ai făcut ( Mă duc să mânânc o pită cu untrură până una alta, apoi iau un cocktail de colebil, anghirol și emetin ) De neînlocuit clis friptă și scrusă pe pită prăjită

MotanLaOale 1

03.06.2015, 17:35

ce amintiri ai starnit

Rocsi 1

04.06.2015, 19:47

Arata bine, imi aminteste de zilele cand mancam si eu asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu carnati de casa