Am facut inca o bunatate de mancare numai si numai din legume. Mie imi plac foarte multe aceste mancaruri si de cand am Multicooker-ul e si mult mai usor sa le fac pentru ca nu trebuie sa stau langa aragaz sau cu cuptorul pornit pe caldura aceasta. Nu inseamna ca nu e la fel de buna si facuta pe aragaz, mai ales ca nu e nici o diferenta in modul de preparare. Incercati si voi reteta, cu siguranta o sa va placa.
Ca de obicei, inainte de toate, spalam bine legumele si le curatam sau le curatam si la spalam in cazul cepei.
Punem 2-3 linguri de ulei in vasul de la cooker, pornim functia 'fry' si potrivim timpul la 15 minute.
Punem in vas ceapa si ardeiul taiate marunt si le lasam la calit.
Imediat adaugam si morcovii si pastarnacul taiate cubulete.
Apoi urmeaza rosia decojita si taiata cubulete.
Cat timp se calesc legumele taiem varza si o adaugam treptat, adica in timp ce taiem adaugam ce am taiat in vas.
Punem toate condimentele, 1/2 canita apa si amestecam. Inchidem capacul vasului si pornim functia 'Stew'
Exact asa se poate face si intr-un vas pe aragaz, doar ca acolo amestecam din cand in cand pana se fierbe varza. Sau se poate pune la cuptor.
Se serveste simpla sau cu smantana.
Sa aveti pofta!
1
In loc de rosii puteti adauga eventual 1/2 cana de bulion dar atunci nu mai puneti si apa