Va spuneam eu candva, ca sunt un mix de olteanca si ardeleanca. Prin urmare, in bucataria mea vei gasi mereu influente din ambele zone.
Si pentru ca m-am casatorit cu un ardelean get-beget de pe Somes, am mai invatat cate ceva si de la mama-soacra.
Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm.
Varza o toci marunt.
Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata.
Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si boia.
Continui cu inca un strat de varza si carne, condimentate corespunzator.
Inchei cu varza tocata, iar deasupra pui si boia.
Torni apa si dai cratita la cuptor, la foc mic, pentru cca 3 ore.
Servesti cu smantana (ca in Ardeal) si cu ardei iute (ca in Oltenia) , dar si cu multa dragoste (ca la mine...).