Varza cu cabanos la cuptor

de epurasha2bb in Porc, 10 Mai 2010 | 8145 vizualizari

 

servita pe buctuc sub un salcam e o amintire frumoasa

 

INGREDIENTE

  • varza
  • carnati cabanos
  • cimbru uscat
  • carne de porc cu os afumata
  • pasta de rosii
  • usturoi
  • o ulcica de vin rosu
  • sare, piper negru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu cabanos la cuptor:

Se curata varza de foila exterioare si se scoate cotorul cu un cutit.Se toaca varza si se freaca intre palme cu sare mare.Se lasa deoparte sa-si lase zeama care apoi se scurge.Se pune o cratita pe foc cu putin ulei si se caleste varza noastra inmuiata cu sare.Se adauga piper negru se amesteca sa nu se prinda de fundul cratitei si se adauga ulcica de vin rosu dulce amestecata cu pasta de rosii (cateva linguri).Se lasa la foc mic sa se evapore alcoolul si apoi se adauga carnea de porc cu os, cimbrul si usturoiul taiat feliute.

Se introduce la cuptor si se lasa cel putin o jumatate de ora.Se scoate si se serveste cu carnat cabaos crestat din loc in loc in strachina de lut.In imaginea prezentata strachina mea este asezata pe un stergar taranesc cu o ,ingura de lemn alaturi si un cos cu pita si vin rosu.Pe butuc langa farfurie odihneste un ciorchine de flori de salcam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu cabanos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ANCA 1

11.05.2010, 10:43

foarte frumoasa prezentare, si peisaj!

Anastasia 1

11.05.2010, 11:07

Mariana, draga, in asa imprejurimi si varza cu carnat arata taaaaaaaaare romantic

izulika 1

11.05.2010, 14:41

foarte foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari din slanina de porc