Cuiva din familie :D, satul oarecum de experimente :)) i s-a facut pofta de "ceva ca la mama acasa". Daca si voua va e dor, va poftesc la o portie de varzuta cu carnaciori!
1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul.
2. Punem carnaciorii taiati in bucati de 6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min.
3. Dam drumul in oala si verzei taiate, punem apa si capacul si lasam la fiert, pana cand varza se inmoaie putin. Dupa 15-30 min punem carnaciorii, ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute. ;)) Aproape uitasem de sare, piper si dafin pe care musai sa le puneti in mancarica.
4. Intre timp punem intr-un vas, pe foc, lingura de ulei ramasa si pasta de tomate (2-3 min) amestecand mereu.
5. Punem pasta de tomate in oala cu varza, amestecam si mai lasam pe foc 5-10 min.
1
Daca vi se pare ca e prea multa sau prea putina apa, mai scoateti sau mai adaugati dupa caz.
2
La sfarsit puteti pune patrunjel tocat.