Mi-au ramas de la pus muraturi varza alba si rosie si am zis sa le calesc impreuna. Bine am facut ca a rezultat ceva foarte bun.
Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute)
Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o cratita mai mare.
Cand au prins culoare se scot alaturi.
Se pune ceapa curatata si tocata in cratita si se caleste cateva minute impreuna cu piper si foile de dafin.
Se pun ardeii curatati si taiati marunt si se mai caleste putin
Se adauga afumatura, varza si apa si se lasa sa fiarba pana se imoaie si isi micsoreaza volumul. (25-30 minute).
Se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15-20 minute.
Se potriveste de apa si se introduce in cuptor pana scade cat doresti si prinde o culoare frumoasa.
Se scoate din cuptor din cand in cand si se amesteca.
Se consuma calda cu ardei iute si mamaliguta.
Mie imi place cu ceapa rosie.
Pofta Buna!
1
Se poate pune si marar daca va place.