Varza se desareaza , se scurge bine de apa si apoi se taie fideluta.
Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.
Amestecam varza cu ceapa calita .Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.
Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin ,cimbru si putin suc de rosii.Condimentam cu piper macinat.Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin ,cimbru si stropim cu suc de rosii.Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa si dam la cuptor.Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam restul de suc de rosii si cele doua rosii decojite si taiate cubulete mici si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.
Se serveste calda asezonata cu patrunjel verde , acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.
Pofta buna