Varza a la Cluj

de Merisor in Mancare copii, 27 Mai 2014 | 39316 vizualizari

 

Preparata la multicooker a iesit un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza(2 kg)
  • 3 buc. ceapa galbena
  • 500 gr carne tocata, amestec
  • 1 ceasca orez(120 ml)
  • 2 linguri ulei
  • 1 varf lingurita cimbru
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 varf lingurita boia de ardei iute
  • zeama de la o lamaie
  • sare dupa gust
  • 1 legatura marar
  • 3 foi dafin
  • 3 linguri bulion
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand pornim multicookerul.

Tocam varza si o frecam cu putina sare grunjoasa si stoarcem peste ea zeama de la o lamaie.

Tocam ceapa solzisori, iar mararul il tocam marunt.

Punem ulei in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam functia FRY pentru 15 minute.

Cand sfaraie uleiul adaugam ceapa si lo amestecam cu spatula pentru a se cali uniform.

Cand ceapa devine translucida, adaugam orezul, de asemeni amestecam cu spatula, iar dupa cateva minute adaugam carnea tocata, asezonam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru si amestecam ocazional pana la finalizarea timpului.

Punem compozitia rezultata intr-o sita, iar in vasul multicookerului pastram putina grasime rezultata, in care calim 5 minute varza, tot pe programul FRY.

Mutam varza in alt vas, iar in vasul multicookerului vom aseza un rand de varza, marar tocat, foi de dafin, o lingura bulion, un rand carne tocata si tot asa culminand cu un rand de varza si deasupra marar tocat si o lingura de bulion.

Setam programul STEW pentru 30 de minute intrucat ingredientele sunt semipreparate.

A rezultat o bunatate de varza!

 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana si mamaliguta, cu ardei iute, dupa preferinte.

2

Timpul de preparare poate fi ajustat cu 5-10 minute, in functie de tipul de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fulgi de grau cu lapte la Multicooker