Este prima dată când am cumpărat și am mâncat praz. Am tot văzut rețete cu praz și eram foarte curioasă ce gust are. Nu am pus foarte mult în plăcintă (doar am ornat-o) pentru că nu știam dacă va fi pe placul fetelor mele. Le-a plăcut, atfel încât voi folosi praz și pe viitor.
Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz
Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea mare). Se adaugă sare (dacă mai este cazul) și piper după gust.
Se adaugă făina și se omogenizează, iar la final se adaugă spanacul pe care l-am spălat, zvântat și tocat fâșii și se omogenizează.
Se toarnă compoziția în tava unsă cu ulei și se ornează cu felii de praz, felii de ardei și roșii cherry tăiate în jumătate.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 45-50 de minute și se lasă să se rumenească deasupra.
Se lasă să se răcorească și se servește.